huis   dorp   omgeving   prijs/praktisch   kaart en route  
 
 
                         

     
 

De omgeving van Feked

 

Voor destop computers:

Klik op de foto's hieronder voor

een uitgebreid

overzicht

  Voor smartphones en tablets:
Zie overzicht onderaan de pagina
 

 

Feked is gelegen in de Zuid Hongaarse provincie Baranya in een vrij welvarend deel van Hongarije. De omgeving bestaat uit een mooi glooiend landschap van velden en bossen waarin nog veel wild voorkomt.  Dit deel van Hongarije staat ook bekend om zijn wijnbouw, met onder andere de beroemde wijngebieden van Szekszárd en Villány. Vele wijnkelders in deze beroemde wijncentra, maar ook elders in de omgeving, bieden wijnproeverijen aan.

Op 25 autominuten ligt de stad Pécs, ± 170.000 inwoners, culturele hoofdstad van Europa in 2010 en een van Hongarije’s mooiste steden. Pécs kent een UNESCO World Heritage bezienswaardigheid en heeft een bijzonder rijke historie die terug gaat tot de Romeinse tijd. In het zeer fraai gerestaureerde centrum vindt u vele historische gebouwen uit de Habsburgse periode en eerder. Ook de parken, musea, theaters, een dierentuin, terrasjes, restaurants en winkels maken een bezoek aan de stad altijd weer tot een genoegen.

In Pécs vindt u naast super-/hypermarkten die tot 24 uur per dag geopend zijn, ook het contrast van een groot modern overdekt winkelcentrum enerzijds en traditionele Hongaarse (vlooien)markten anderzijds. Ondanks dit alles wordt Pécs en omgeving nog niet platgelopen door toeristen.

Andere steden in de nabijheid zijn Mohács, gelegen aan de Donau, Baja, en Szekszárd, centrum van het gelijknamige wijngebied. De Kroatische stad Osijek ligt op ruim 1 uur rijden. Wijncentrum Villány ligt op 45 autominuten en Boedapest is per autosnelweg in minder dan 2 uur te bereiken (190 km per autosnelweg). Op een uurtje rijden liggen ook Szigetvár met zijn beroemde burcht en Siklos, met burcht en thermaal bad.

In de omgeving verspreid liggen verder kerkjes, een kloostertje, een burcht (Pécsvárad), kleine musea zoals een eiermuseum, druipsteengrotten, nationaal park Duna-Drava, restaurantjes, etc. Niet ver van Feked ligt ook het Mecsek gebergte, een mooi natuurgebied.

Wat betreft zwemgelegenheden, u vindt een zwemmeertje op 15 autominuten, de thermale baden van Siklos, Harkány en Magyarhertelend elk op zo’n 50 autominuten en het (water)recreatiegebied van Orfü op eveneens 50 autominuten.

 

 

 

 

 

Voor meer informatie en voor reserveringenkunt u ons bereiken via het e-mailadres: info@vakantiefeked.nl

Overzicht afbeeldingen (speciaal voor mobiele apparaten)

 

Feked  
Omgeving  
Pecs  
Culinair